18

Solen lyser, det är varmt, jag gillar det, men just nu kan jag inte vara ute i solen, brände mig i lördags när jag var ute på Maries stuga. Jag mitt smarta geni hade ju bara smörjt in mig där jag hade bränt mig på armarna, halsen. När jag kom hem och skulle duscha så ser jag att jag är vit på benen (låren) jag förståd inte hur jag hade fått solkräm där, det ser som roligt ut =) men igår när jag satt på toan så förstod jag hur jag hade fått det, från armarna...

Idag fyller Gabriel 9år, vi ska ha kalas, han har fått sina paket, han verkar då nöjd =) det är ju bra.

Bakade tårtor igår, en marängtårta, men den blev som konstig, den ville som inte bli hög, men jag tror den går att äta ändå =) sen har jag gjort tårtan jag gjorde på midsommar, den var som enkel att göra och den är god också =).


Såg att man kan kolla hur många som läser min blogg, det va lite olika, men ca 15st är det som läser, nån dag var det 20, vilka är ni då som läser om mitt liv?jag är lika nyfiken som er!!!!!!

Igår kom Maria förbi på en kaffe och tittade på när jag bakade tårta, de har köpt en ny soffa, blev som svartis på dem, men nu har jag hittat soffan jag vill ha, den kostar 13000 på boom, grå är den, så efter sommaren ska jag börja spara, eller vi ska börja spara.
Patrik visade ringen han hade tittat på den var fin, så kanske att vi slår till i sommar, då blir det i rådhuset men de närmsta vänner och sen patriks familj skulle jag tro..

snart dags att lägga på jordgubbarna på  tårtan så den är klar..


hejsvejs

17

Idag är jag öm i min kropp och jag är fortfarande röd. Hade fläkten på hela natten, ibland blev det för varmt och vissa gånger blev det verkligen kyligt och det va skönt, har iallafall inte svettas under natten så det var bra.

Ska ta moppen ut till Maries stuga en sväng idag, men det blir för mig att sitta i skuggan ingen sol på min kropp idag för att jag är ju röd,  idag verkar det blåsa mer och där ute blåser det kanske ännu mera, ska nog ta på mig en kofta när jag kör moppen.

Skönt att det har blivit sommar, jag gillar sommaren, men jag gillar inte getingarna, humlorna som kommer då, såg att det fanns nåt spray mot dem, kanske jag ska köpa sånt så jag kan spraya på dem....

imorrn kommer jag inte skriva något, för nu ska vi ha data fri dag på söndagar =)  har jag bestämt.


Jag har ett par grannar i andra trappuppgången, deras barn gråter och skriker hela tiden =( när jag var ute och solade i tisdags så hörde jag han skrika gråta ca en timme innan jag gick ut, och när jag låg ute och solade så hörde jag han hela tiden när jag solade, jag pratade med en annan granne igår, så kom vi in på dem för vi pratade om barn hon hade också hört barnet skrika flera gånger. De har knappt varit ute något, har sett dem ute 2 gånger med barnet, fast de kanske är ute på annat håll, vad vet jag.   Man har lust att plinga på när barnet skriker så och fråga om allt är bra, undra om man kan göra så.


jag ska köpa ett myggnät för att ha på balkongdörren så den kan vara öppen hela tiden, just nu har jag den stängd, för jag är så rädd för getingarna, ska köpa det imorrn för då ska vi åka och köpa presenter till gabriel som fyller år.

nu skriker barnet.

nä nu ska jag väl snart hoppa in i duschen, och sen åka.

hejsvejs

16

Oj vad jag har blivit duktig att skriva här =)
Dagen idag har varit jätte bra, vi gick väl ut vid 11.30 ca tror jag klockan var, sen gick vi in 17.00 det blev en LÅNG dag ute. När vi kom ut så åt vi vattenmelonen, Pontus hade inte tid att vänta, så vi mumsade i oss en fjärde del av en vattenmelon, och jag kan säga att Pontus åt mest. Sen satt han i mitt knä till ca 12.45 och skrek när det kom flugor och myror, då insåg jag att han kanske är lite trött, för han va inte glad, så som en bra mamma man är,  så mutade jag han med att vi skulle ta fram hans trampkraktor när han vaknade efter vilan.

Så jag sprang upp efter tutte och snuttis och en filt så la jag han i vagnen och han sov till nästan kl 15, vad gjorde hans mamma under den tiden, jo jag pressade i solen =) så jag kan väl säga att jag är lite röd nu, mest på armarna och hals och nacken, för de va i solen hela tiden, måste säga att vi satt ju i skuggan när vi åt vattenmelonen, och så satt vi i skuggan efteråt också, så vi var inte i solen hela tiden...
Men det var skönt att sola, var tvungen att springa på toan några gånger, man dricker ju en del vatten, och så smörjde jag in ärret med solskyddskräm 50 och efter en stund sprang jag upp igen för då kom jag på att jag hade nån tejp som jag tejpade över det med.. vill ju att det ska se bra ut.

Har bara gjort nr 2 en gång idag tack och lov, det va inte det skönaste om jag kan säga så, men ändå gjorde det inte riktigt ont direkt utan en liten stund efteråt, ja det blir ringa vårdcentralen under veckan om det inte blir bättre i helgen, inte är det väl något man vill visa upp för nån, men om jag har ont så har jag och det vill jag inte ha, så bättre att kolla upp det i tid innan det blir värre har jag lärt mig.......

Och glad blev jag ikväll hade fått mina pengar från fsk, kan säga att det var nästan som en lön =) inte helt fel när det är semestertider..
oj kankse jag måste på toan, vill inte men ut måste det annars så får jag ont i lilla magen, nä kanske inte att jag måste, ska avvakta och se.

törstig som tusan är jag.
Patrik va så gullig, han har köpt en fläkt till mig som jag ska ha vid sängen så jag inte svettas så mycket, hoppas den hjälper, får ha den på max effekt.
Sen fick vi av grannarna 2 lådor med mazariner, de är ju så goda, det är bara jag som gillar dem tror jag så där får jag några extra kilo, jippi...

nä nu har jag inget mera att skriva om.

hejsvejs

15

Idag är det strålande sol och jätte varmt ute. Jag har Pontus hemma idag, känner att jag orkar det hoppas det håller i sig. Igår sa jag innan han skulle sova att vi skulle ut i dag och äta vattenmelon, så när han vaknade 6.30 och kom och tittade på tvn i våran säng, så började han med att vi skulle ut och äta vattenmelon i gräset.
Så snart ska vi gå ut, fick lite ont i magen efter frukosten.

Tror tusan att jag har fått hemo...  ont gör det som tusan när man gör nr 2, har nån salva man ska smörja, om det inte blir bättre tills nästa vecka så får jag åka till doktorn, så får han/hon kolla upp det, denna gång ska jag inte vänta för länge.

Mina svettningar är så jobbiga, på natten är det nästan att jag går upp och duschar, jag nästan badar i svett, inte kul, då kan man ju inte heller sova hur man än vrider och vänder på sig. Igår duschade jag 2 gånger, på morgon och kväll, idag fick jag duscha på morgonen. Tog mycket deo under armarna.

I tisdags tror jag det va, låg jag ute ca 1 timme, fick mig lite färg på ryggen, jag gick ut ganska så sent, vid 13.30, men gick in vid 14.30 ca för det var så varmt, kanske man ska ta på sig bikinin nu när vi ska ut... måste smörja in ärret på magen...

Igår så planterade jag äntligen om våra växter, det behövdes verkligen, sen så tvättade jag fönstrena, kanske gjorde det lite sent, började vid 21.30, men då hade jag orken i kroppen så då passade jag på.  men jag lämnade 2 fönster till patrik, egentligen var det han som skulle få göra det, men nu hade jag inget att göra, så jag gjorde det.

Idag är patriks sista arbetsdag, sen går han på semester i 4 veckor, undra vad vi ska hitta på...

Nä nu tror jag att det är nån som har gjort nr 2 i blöjan, det luktar inte gott här, måste ta bort det, sen smörja in oss och sen ut och äta vattenmelon på filten, som han har tagit fram och lagt på golvet, han har visat på filten hur han ska sitta på den ute i gräset =)


Ha en bra dag


hejsvejs

14

Idag är det onsdag, och solen skiner =)  ska ut och lägga mig på gräsmattan har jag tänkt, när solen kommer till den plats som jag vill ligga på.. så snart är den där......

Under veckan har Pontus varit sjuk, men idag är han tillbaka på förskolan och patrik tillbaka på jobbet, lite skönt med lugn och ro.

Jag håller på att spara ut mina naglar, har väl gjort några 1000 försök, men denna gång går faktiskt bra än så länge iallafall, så jag hoppas att det håller i sig.

Igår kom M och hennes barn hit, hon hade glömt nyckeln hem och J var iväg så hon kom inte in. Men så råkade jag ju säga att jag hade en del kläder till Pontus  i storleken han använder nu i kartonger typ 3 lådor, som jag skulle behöva gå igenom och lägga in i garderoben och dels rensa ut från garderoben, så då fick jag ju göra det när hon var här. Hon var hård, fast det va ju bra annars hade jag väl haft kvar mer än hälften av det vi rensade ut, och det var 3 kartonger, lika mycket som vi la in åkte ut , eller det va inte 3 kartonger utan en banankartong och 2 plast lådor med lock =)
sen fick jag skiljas från Pontus billabong shorts, de fick W, de va för trång i midjan på pontus =(   det var mycket jag fick skiljas från som man skulle vilja ha kvar, men jag måste inse att Pontus växer och det gör inte kläderna som ligger i garderoben.  Sen ska jag väl ta och rensa ut hans skjortor, där kan jag ha kvar riktigt små skjortor, ska tusan göra det innan M kommer nästa gång!!!!

Sen igår kom Lissan och Maja, vi åt tacogratäng och spelade tv-spel det är som våran lilla grej, och jag vann =) båda gångerna =) nästa gång ska vi dricka vin och spela, det blir jag och Maja som dricker vin och Lissan dricker väl cola om jag gissar rätt =)

på måndag så fyller gabriel år, ska hinna baka hade jag tänkt, så man har något fika att bjuda på, vi funderar på att ha fikat ute om det är fint väder, det kan ju vara trevligt så slipper man städa inne =) men städa kanske man måste göra iallafall utifall inte vädret är bra, man vet ju aldrig, sen ska vi hinna köpa presenter också, han har gjort nån lista på vad han önskar sig.

Sen är jag bjuden till en maskerad fest i skellefteå, det skulle va kul, men när jag tänker efter så vet jag inte hur jag ska hinna med allt som behövs göras, för då måste man kanske åka på lördagen en skaplig tid och sen så ska man hem på söndagen en bra tid, och jag vet ju att jag inte alltid mår så bra dagen efter och hur kul är det att åka buss då... och så måste jag baka tills måndagen, ja jag måste fundera lite på det där.....

Efter all behandling så har min mage varit ganska så bra, tills i förrgår, när man ska göra nr 2, så gör det så ont så man nästan grinar, undra varför det är så, kanske man har fått hemorojder, fast jag vet inte om det gör ont när man gör nr 2, kanske ska söka på det.....

Ja så har jag ju börjat svettas som tusan, igår efter jag hade duschat så blev jag svettig av att klä på mig, och värre blev det när vi rensade kläderna, så där skulle jag kanske ha tagit mig en ny dusch, men jag tog en på kvällen, men sen va jag ju pigg så då kunde jag ju inte sova, så jag somnade SENT imorse, men sen vaknade jag av att det va så varmt, svettas hela tiden, men just nu är det lugnt =)  inte kul om det ska vara så här hela sommaren, för då måste jag duscha hela tiden för att inte stinka.....

nu ska jag ut i solen tror nog att solen har kommit dit jag vill..

13, igen

glömde ju säga att maten var jätte god, och tårtan som jag gjorde blev en hit, så den blir att göra flera gånger...

13

Idag lördag. Midsimmar var lugn, tråkigt nog hade jag jätte ont i ryggen, kunde knappt gå, och böja mig ner var bara att glömma. Idag känns det bättre, hade mina ristofflor mot ryggen inatt. Igår så satte jag dit min piercing igen, skulle kanske ha satt dit den efter operationen, det hade växt igen på ena sidan, så nu sitter smycket åt fel hål, ska ändra på det när det har slutat göra ont, eller när jag hittar mitt plast smycke som är borta nu, har sett den under dessa 3 månader, men igår när jag skulle ha den va den borta... Det blev ingen cider eller vin igår, Patrik tog nån öl. Vädret idag verkar vara väldigt växlande, ena stunden sol andra stunden molnigt, kanske vädret ska bestämma hur den ska ha det. hejsvejs

12

Idag är det midsommar, så ha en trevlig midsommar =) Förstår inte varför det inte blir mellanrum när jag skriver, allt sitter som ihop, konstigt.. Idag har vi varit i ljumviken, jag och Pontus dansade lite runt midsommarstången =) såg en del kända människor. Också några ska man säga ex vänner, när de gick förbi där vi satt så tittade de åt andra hållet, och det var inte bara en gång de gick förbi, nog att vi inte är vänner längre men man kan ju ha hyfs och ändå säga hej, men så tycker jag... Håller på med maten =) potatisgratängen är i ugnen är färdig om en timme, potatissalladen är gjord, fetaost geggan med italiensk yougurt är gjort, gullök geggan är gjord, salladen struntar jag i, för den orkar jag inte göra. och potatisen i folie är gjord (den fick patrik göra).. har gjort något med ryggen, har så himla ont där, måste ha legat konstigt inatt, man känner sig som en gammal tant när man går.. Pontus förkylning sitter i, han torkar snoret i hela ansiktet =) nä nu ska jag ha lite midommar.. ta mig nån cider sen och något glas vin =) Hejsvejs

11

Får se om denna gång fungerar bättre, att det sparas..... Imorgon är det midsommar. Vi ska gå till ljumviken om vädret tillåter, så jag hoppas på bra väder. Sen ska vi grilla, jag ska göra potatis sallad, potatisgratäng och så ska jag göra potatis i folie, såg ett recept i en tidning, det lät gott så jag ska prova. Har gjort en tårta tills imorrn, såg även den i en tidning "BUFFE" men jag har tappat bort underlägget till min form, vet tusan inte vart den är, vi har letat i hela köket, HELT borta, hur glad blir man då, jag blev inte glad är fortfarande sur över det, Patrik hittade på en lösning. Jag får ta och köpa en ny sockerkaksform med löstagbart botten..... Jag kan ju inte ha lånat ut bara botten, det låter ju skumt.. hittar den väl när man har köpt en ny.. Vad har hänt i veckan!!! Jag har varit ganska så trött, kan ju vara att man slappnar av, inte ha några tider att passa på sjukhuset. Har mått lite halv dåligt då och då, igår fick jag besöka toan, så dåligt mådde jag. Jag kommer vara sjukskriven helt över sommaren, sen i augusti och september kommer jag vara 50% sjukskriven, så jag kommer jobba 50% under den tiden, och jag har tänkt komma tillbaka och jobba v 33, så det ska bli roligt. undra vad man kommer få för tider då, och det bra är att man slipper jaga så mycket kvällstid under de 2 månaderna =) ska höra med A om man ska lägga min tid i barngruppen då, det kan ju vara bra att vara med på avd mötena, ja vi får se vad han säger.. Idag har jag varit och ätit på Pontus avdelning, midsommar lunch =) och innan det så dansade vi runt stången, Pontus va med och dansade, trodde inte att han skulle det, men han körde på. Sen åkte jag och Maria med barnen och köpte en sommar present till de i köket och städet =), sen fick vi åka runt och lämna presenterna för de hade hunnit åka hem =) Hämtade ut medicin oxå idag, nästa gång jag ska hämta ut (om jag behöver det) så är det gratis, när man kanske inte behöver medicinen mera så har man kommit upp i högkostnads skyddet. När Maria släppte av mig och Pontus, så blev han så ledsen, han ville ju inte med, han skulle vara med Wilma. Han blev så ledsen, lillkillen. Han va ledsen när vi kom in. Han var lite trött också, så han gick och vilade en stund. Tror att han håller på att bli sjuk nu. Han sov till kl 15, sen la jag mig i hans säng för han var så ledsen, sen så halv sov han till nästan kl 16, och nu ikväll somnade han kl 20. Man får se vad som händer... Har det hänt något mera, nä inte så mycket. Igår gjorde jag laxpyttipanna, det blev jätte gott, kul att orka stå vid spisen igen måste jag säga, Det ser fortfarande ut som ett bombnedslag här, när jag har skrivit färdigt här så ska jag vika tvätten, annars så får den väl ligga där tills nästa år. Ska tvätta dessa fönster i helgen har jag bestämt och plantera om alla döda gröna växter som fortfarande lever (halv lever) hade tänkt göra det inna operationen, men det blev inte av.. Kanske jag får orken att stor städa här oxå i helgen, det ser hemskt ut... Kanske jag ska göra något åt saken istället för att klaga hela tiden.. nä dags att vika tvätt, jippi... hejsvejs

10

Jag som hade skrivit så mycket, och när jag sparade försvann allt.... hur kul är det.......

9

Så var det måndag. Helgen har varit bra, i lördags var jag och kollade när en gammal arbetskamrat gifte sig, de var så fina =) sen var jag och patrik på obbola marknaden, och det fanns inget roligt där =( sen grillade vi, och det va gott =) och sen kom M & J på kaffe, tror alla barnen hade ett socker rus =) Söndag var vi på 3års kalas hos Nellie, det blev mycket fika, mumsigt. sen hände det väl inte så mycket mera under helgen. Min mage fick väl lite för mycket av det goda under helgen, så jag har typ bott på toan i natt, så går det när man inte kan låta bli allt gott fika, kanske man inte skulle ha tagit av alla bitar =) men det positiva är ju att magen fungerar ju iallafall, hade varit värre om det inte hade kommit ut. Idag är det måndag och jag har gjort min SISTA strålbehandling idag, och det känns så skönt!!! =) man skulle väl kanske ha firat med nån tårta idag, men jag tror jag väntar ett tag på det, ska göra smörgårtårta nån gång framöver hade jag ju tänkt, men det vill jag ju göra när magen har lugnat ner sig. Ska snart gå och vila en sväng hade jag tänkt är så trött, men jag körde igång den där tvättmaskinen och den låter inte 100, så jag vet inte om jag ska våga lägga mig, om den skulle gå sönder eller så. Hemmet ser ut som ett bomb nedslag, jag hoppas jag har orken i min kropp i veckan och fixa till det lite, känner mig jätte stressad över oordningen som är över allt. ja det va väl allt för tillfället hejsvejs

8

Vilken vecka kan jag säga.
Igår så köpte jag 12 resor till bussen, i vanliga fall kostar 1 resa 38kr, men när jag köpte de 12 så kostade det 380kr, det va ju billigt, så det va ju bra =)
Sen idag när jag strålades så sa jag till dem ja nu är det bara 4 gånger kvar, men då tittar de i sina papper och då har jag enligt deras räkningar 3 gånger kvar och då blir jag klar på MÅNDAG!!!!!!!

Idag tog de bort "flygplanet" som Pontus säger, skönt att slippa den och äntligen är det över, så idag firade vi med att äta på Mc donalds..

Jag har bara haft bra saker som händer i veckan, bortsett från huvudvärken (ja lite måste jag ju klaga) har haft skiten varje dag nu. Igår gick jag och sov hela dagen fast det va fint väder men hade inte fixat med huvet, och jag drack mycket vatten...  klagat färdigt =)

Imorrn är det skolavslutning, det kan bli trevligt.. Vi har köpt blommor till Samuels lärare. det fanns inte så fina, men vi köpte lite rosor så de får 2st var..


Det va allt för idag

hejsvejs

7.

Idag är jag så glad, pratade med läkaren idag och jag har BARA 6 strålningar kvar, så nästa tisdag är det min sista strålning =) sen är jag klar, och nu på onsdag år min sista gång med cellgifter.
Livet känns som lättare nu, snart slut, det känns som när man ska sluta skolan och ska få sommarlov =)  så glad är man....

Men min huvudvärk vill tusan inte släppa, men det går väl över nån gång...
Har inte riktigt vågat äta idag, eller jag åt ju frukost men nu har jag inte ätit något, ska kanske ta mig något och hoppas att det stannar.

Ska på jobbet idag, de ska ha middag Tacos med barnen som slutar och det vill jag ju vara med på =) de på min avdelning.

Solen lyser idag, men inte va det varmt ute som jag trodde.

Ska räkna ut vad som är billigast att köpa månadskort till bussen eller köpa 10 kort om det nu finns kvar, fast 10kort är ju billigare, så jag köper nog det....

Ska ta och åka buss med Pontus nån dag, han är som sugen på det. och vad gör man inte för sin lilla kille =)

Ja mer hade jag inte att skriva om idag, mer än att jag är JÄTTE glad idag.


hejsvejs

6

Idag är det söndag. Har varit ute och lek med pontus i lekparken här på gården. Det var inte skönt ute, men när vi kom in så kom solen fram, typiskt...... men men så är det.

Igår var jag och grattade Marie som fyllde 30år, fikade en massa =)
Hon blev glad över presenterna...

igår så grillade vi, det tyckte inte min mage om så jag bodde på toan resten av kvällen, så när jag skulle sova kunde jag inte sova för jag va så hungrig, men till slut vid 4 somnade jag, idag har jag en sådan huvudvärk, inte kul, inget verkar hjälpa min lilla skalle.

Imorrn börjar en ny vecka, inte långt kvar innan jag är klar, funderar på att fira med smörgårtårta då och ett glas vin när jag är klar med alla strålningar, fast kanske vänta en vecka eller 2 så jag inte behöver bo på toan =)

På torsdag är det skolavslutningar, vi ska på samuels skolavslutning i stan.
Så då har jag fått en sen strålning.

Annars i veckan händer det väl inte så mycket..

hejsvejs

5

Jag skriver det varje gång när jag sätter mig här, oj vad dålig jag är att skriva här...

Iveckan har jag tusan inte mått bra, efter cellgifterna i onsdags när jag kom hem kräktes jag, gick hem fort från bussen, vet inte om jag fick i mig det för fort, för då fungerade faktiskt porten jag har för 1a gången =)   nu har jag bara 1 gång kvar med cellgifterna och det känns SKÖNT!!!!!!!!!
sen har jag några stråbehandlingar kvar, har inte så står koll på hur många men kanske 10 st skulle jag tippa på.

I tisdags var jag och köpte paket till Marie som fyller 30år imorgon, ska iväg och köpa en sista idag efter strålningen hade jag tänkt, får se vad det blir, det vet jag inte själv ännu, jo det vet jag kanske beroende på om jag hittar en sån.

Idag är det inget roligt väder, lite regn och blåst, igår blåste det som tusan, tog moppen till konsum och det blåste kan jag säga..

Ja mer har jag väl inte att skriva om.

hejsvejs

RSS 2.0