Är lite glad

Igår berättade patrik att jag hade 1 JULMUST kvar i kylen,
gissa om jag blev glad, jag trodde ju att de va slut hade missat en flaska i kylskåpsdörren......

Den ska jag dricka och njuta av ikväll.

I LOVE JULMUST !!!!!!!!!

Fredag

Sitter och väntar på att kaffet ska bli klart, skulle behöva mig en tår. Måste börja äta mera nu, har gått ner till 4kg på några dagar, man har inte så mycket ork i kroppen. Idag så har jag ringt barnmorskan och berättade för henne, första gången jag inte grät. Hon blev chockad av vad jag sa, men hon tyckte att det var bra att jag ringde själv och berättade och att man inte hör på omvägar. Har nog ringt alla som jag vill ringa till. Igår så hade jag vänner här, på förmiddan kom Lissan och Marie och på kvällen kom Maria, tårarna kom och gick, skrattet kom och gick =) det var skönt att ha de alla här. Idag har dagen varit lugn, har inte tänkt så mycket på livmoderhalscancern, men det går som i omgångar. Jag fick blommor igår från jobbet, cheddar popcorn av Maria, hallongrottor av marie och en rosa mus med ett hjärta av lissan. Fast allt man behöver är deras stöd, fast de behöver också ha stöd, det är en stor sak för de med. När jag ringde runt och berättade för alla så tänkte jag bara på mig, jag tänkte inte på hur alla andra skulle ta det, det var ju en chock för dem med. det som oroar mig är Vad kommer hända, för det vet jag ju inte........ hur det kommer gå...... /Eva

Vad ska jag säga

Idag har jag fått svaret, kl 16.20.
Jag hade det jag trodde, livmoderhalscancer som är i stadium 2, vet inte riktigt vad det menas, med stadium.
Jag har gråtit och gråtit i omgånger sen vi åkte från sjukhuset.
Jag har ringt mina vänner och berättat och de hamnar nog oxå i chock, jag och patrik är i chock, F blev ledsen när patrik berättade, G vet jag inte om han förstår han visar då inget, S undrar om jag kommer att bli frisk, Pontus säger mamma gråt inte, så ja, så ja, mamma lesen.

Mina ögon är svullna av allt gråtande så det gör nästan ont att blinka.
Nu undrar man varför lyssnade jag inte på mig själv från början, utan lyssnade på barnmorskan som sa att det är helt normalt, varför lyssnade jag på dem på cellprov tagningen när de sa att jag skulle vänta längre, varför lyssnade jag inte på MIG!!!!!!! nä jag gör som jag brukar lyssnar på andra.

Jag hoppas att jag kan sova i natt.
Framöver när allt sätts igång operation och vad mer de ska göra kommer att vara en tuff tid, för alla

Jag hoppas att det går bra det här, jag är rädd, så rädd.
Jag vet inte vad som väntar mig
en tid med tårar och smärta och sorg

/ Eva

måndag 23 feb

Nu har jag fått feber, är helt öm i hela kroppen, mina arbetskamrater är inte nöjda, verkar ha en riktig sjuk vår för min del....jag hörde med sköterskan om febern kan ha nåt med ingreppet i förra veckan, men det trodde hon inte, man brukar då få feber nån dag efter, så sa jag att jag är helt slut i kroppen, men det är något man kan vara sa hon, jag hoppas verkligen att jag får tillbaka min ork i kroppen snart, har legat i soffan HELA helgen har inte orkat göra något..

På onsdag kl 16 ska jag till sjukhuset och få svar om vad som kan vara fel i min kropp men det behöver ju inte vara nåt fel heller men det tror jag inte...

nä nu ska jag lägga mig i soffan igen med mina ömma kropp och bara vara, gjorde till och med ont och duscha..

ja nu får jag sluta tycka synd om mig själv.

hejsvejs

Väntar på svar

Helgen som var, var väldigt händelserik.
I fredags var jag och maria på bio, det var trevligt, åt mycket popcorn =)
På lördagen så var vi på maxi och handlade, när vi kom hem gjorde vi egen pizza och så bakade jag pizzabullar, mumsigt, sen skulle vi prova på en ny efterrätt för det va ju alla hjärtans dag, men så blev det inte.
Jag låg och pratade i telefon och känner att jag börjar blöda igen, har haft mens blödningar sen innan jul och har även ringt barnmorskan om det men hon sa att det är normalt.  Men iallafall så gick jag på toan och det bara droppade och kom klumpar.. vid 22 tiden åkte vi in på akuten, men pga att de vara hade en gyn läkare som var upptagen med annat så fick jag prata med henne i telefon, och hon sa att jag skulle åka hem och ta en lugn lördags kväll. så vi åkte hem igen då.
Men det fortsatte att forsa, stod i duschen halva kvällen och fick sanera toan och golvet efter varje toabesök.
Under natten stod jag några gånger i duschen och det kom klumpar stora som ägg.
Till slut vid 5 tiden somnade jag, vaknade kl 9 av att nu är det blod över allt och det va det. In i duschen igen, denna gång ropade jag på patrik om hjälp. orkade inte mera. började bli helt slut i kroppen.

Så ungarna fick gå till sin mamma och pontus fick vara hos maria och leka där (tack så mycket för hjälpen )  =)
åkte in på akuten igen då, fick träffa en gyn läkare och hon la in mig. Fick ligga uppe på gyn i ett eget rum och tv =) som tur va hade jag tagit med mig mina nya korsords tidningar.
Där fick jag dropp och en del tabletter som skulle minska blöddandet. sen skulle jag fasta oxå, jag hade ju inte hunnit äta något hemma pga att jag stod i duschen halva morgonen.
Men vid 19 tiden fick jag en tallrik mat, så skulle jag fasta från kl 24.
på måndagen fick jag åka ner på operationen och där skrapade dom och tog prover från livmodern så nästa vecka skulle jag få svar. Jag fick åka hem på måndagen, det kändes skönt. så nu har jag varit hemma tis och onsdag är helt slut i kroppen, men imorrn ska jag prova jobba kan tusan inte vara hemma hela tiden.

sökte idag på nätet om just blödningar i livmodern, det skulle jag kanske inte ha gjort, allt som kom fram då var livmodercancer, mina symtom stämde som in där.
Nu väntar man på att svaren ska komma så man får veta om det är det eller nåt annat, just nu känns det som att bara jag blir frisk och om det är något allvarligt att jag blir frisk och få vara med när Pontus växer upp... det är viktigaste för mig...

hejsvejs


Söndag

Har tusan varit sjuk sen i torsdag, igår (lördag) va vi på maxi, kanske inte så smart drag, blev dålig idag igen =(  missade ME AND I party hos min vän Maria =( =(  det var mycket nya fina kkläder, 
 har legat i sängen hela dagen, är helt slut i kroppen.
Stackars Patrik får ta hand om allt hemma, fast det kan va bra för han att se vad man själv gör på dagarna, nu har vi börjat med att han ska hjälpa till med tvätten, det började inte så bra för han, färgade en vit tröja (min) ljusrosa, så han tvättade den med klorin så då blev den vit igen, så nu kommer han nog inte blanda olika färger i tvätten =)

Nä ska lägga mig i sängen igen med min korsords tidning, för nybörjare, den lagom för mig =) man är ju inte så smart.

Undra om man kan skriva med olika färger här, har inte riktigt fattat det här....


hejsvejs

RSS 2.0