Ännu ett tag sedan sist

Jag är då inte duktig på att skriva här!!!!
Idag har jag haft ME AND I klädparty, beställde min klänning jag vill ha =) fick ju rabatt 250kr så jag ska betala 200kr själv, inte helt fel. Sen skriv alla sina ordrar på en lapp så skulle vi lotta ut vem som skulle få en grej, och jag vann =) men då skulle jag ju va lite jobbig då för jag ville ha en scarf, och då skulle man ha handlat för 600kr, våran order va på över 2000kr.  Så då delade vi på ordern i 2 så jag fick min scarf (GUL) och så fick vi lotta ett till namn =) då vann Ullis.   Jag ville ha scarfen för om man skulle tappa håret så ska jag ha den eller att det blir tunnare så vill jag ha den på huvudet. Fast det ville jag inte säga när alla var här. Så jag är glad att jag vann...

Imorrn blir det träff med läkaren, börjar bli lite spänd, vet ju inte riktigt vad hon ska säga.
Nu borde jag ligga i sängen men sitter här för alla tankar börjar komma ju närmare strålning och cellgifterna kommer, konstigt att de bara kommer på kvällen. Börjar bli rädd, om hur jag kommer att må under tiden och vad som väntar.
Ska ha med mig Lissan imorrn. Sen om nån är ledig då jag ska få cellgifter 1 gång /vecka så får ni gärna följa med, som jag fattar det tar det några timmar när man får det i dropp, men det får jag veta mer om imorrn tror jag, och man kan må dåligt, så man ska kanske inte vara känslig mot kräk =) om man skulle bli så dåligt.

Imorrn är S ledig från skolan, har har ställt sin klocka på 8.00 för att kolla så att jag är vaken, men jag sa inte behöver du gå upp tidigt för att väcka mig när du är ledig, men han ville inte att jag skulle komma sent, och sen skulle han gå och lägga sig igen =) det var gulligt tänkt av han tycker jag.


igår var jag på rabdido party (klädparty) hos grannen, var där tills 21.30 satt och surrade, det va trevligt =) patrik blev orolig att han skulle behöva vara borta så länge idag när jag hade mitt party, hihi

Idag fick jag ett tråkigt mail av en vän. De ska göra en abort imorrn, vet inte orsaken varför, sist jag pratade med dem så ville de ha barnet, vet inte om det är något som har hänt, från att vilja ha till att ta bort det, och de har berättat det för alla att de ska ha barn, och de har gått ganska så långt. Det tog nog lite hårt på mig ,efteråt när jag har hunnit varva ner, har städat och bakat idag.
själv hade hade jag viljat vänta 1-2 år till sen skulle jag ha viljat ha ett till barn, men nu går det inte, för den här dum jäveln kom och förstörde det, men man får ta skäma bort min lilla kille nu för han är mitt allt..
Och jag skämmer bort han redan nu och har alltid gjort det, men han är min.........
Mamma älskar dig Pontus, du är min ögonsten.

/ E

Ibland har man tur.....

Just det, ibland har man tur. Det var tur att jag sparade pengar till semestern, annars hade vi gått i konkurs nu. Med Patriks lön och våra semester pengar så kan vi betala alla våra räkningar och får till och med 3000kr över till mat =) så vi kommer få mat denna månad med =), men tyvärr kan vi inte äta fläskfile varje dag nu, får äta varannan dag =)  nä vi brukar äta det på helgen, men nu får det kanske bli en gång per månad. Om man vill grilla får vi väl grilla korv då de andra veckorna eller kanske göra egna hamburgare, det borde inte vara så svårt.

Undra hur snabb försäkringskassan är, det märker vi väl.
En till rolig utgift som jag INTE hade räknat med var ju att strålningen kommer att kosta. 1 gång kostar 100kr och läkarbesök 300kr,  så innan jag hade läst färdigt pappret som jag fick igår tänkte jag att jag har inte råd att bli frisk, men sen när jag läste så stod det att när man kommer upp i 900kr så får man frikort, om man har ett högkostnadskort och det har ju jag  så nu behöver jag bara betala 800kr =) så där sparar jag 100kr, för att patrik hittade kortet.
Sen såg jag att ett busskort kostar 712kr, men de utgifterna är inräknade i våra utgifter, men om man har tur kanske man kan få bidrag till resorna, ska höra med dem på torsdag när jag ska till läkaren.
sen den 4maj ska jag göra en skiktröntgen där de ska mäta in var de ska stråla och sen den 6maj börjas allt.

Jag har varit ute och gått 3 dagar i rad nu. Och det visar sig bra på vågen, sen jag opererades har jag gått ner nästan 5kg, just nu är det 4½kg men jag har inte gjort nr 2 ännu så då kan det försvinna lite =)  ska gå ut och gå ikväll, det har MARIE lovat mig, hon hade missat att vi skulle gå ut och gå igår.

Igår gick jag att hälsade på maria på jobbet, kul att se på när andra jobbar, det är inte kul att jobba denna årstid, leran som luktar hundskit och alla kläder som stinker som tusan. Tvättade Pontus galonvantar igår, de luktade fy blä..........

Jag har faktiskt dammsugit i veckan, det såg för jäkligt ut, så det behövdes göras.

Sen lyckades jag ta emot ett virus på datorn, vet inte riktigt om det är borta, kör virus program hela tiden för nån försöker ta sig in hela tiden, men patrik har hittat ett bra program som förhindrar det. Jag vet att man inte ska ta emot länkar, men nu tänkte jag inte och gjorde det och när jag gjorde det tänkte jag nu har vi fått virus på datorn, och det hade vi verkligen fått.

Jag mailar med en tjej, som också har livmoderhalscancer, hon hade fått veta hur hennes analys av körtlarna gick i veckan, och hon ansågs frisk för tillfället, så nu ska hon på kontroller var 3-4 månad i 2år, jag känner mig en aning avundsjuk på henne men även jätte glad för hennes skull att de inte hittade något, hennes cancer var 8mm, jag får väl höra på torsdag hur stor min var, den va större än 8mm iallafall vet jag.

nä dags att gå på toan.

hejsvejs

Snart börjar det

Idag ringde en sköterska. På torsdag den 30 april ska jag till onkologen kl 10.15 och träffa min läkare Anna. Ska gå igenom strålnings processen och cellgifterna.
Det lät som att den 4 maj ska det börjas stålas, eller om det var att jag skulle göra skiktröntgen då, men den veckan börjar de iallafall.
Hoppas man kommer att må bra under den tiden.

hejsvejs

Det var ett tag sedan.

Sist jag skrev va 11 april, ett tag sedan.
Ja inte mycket har hänt här. Har varit på ME&I party, hos Tessan. det fanns så många fina kläder, man ville ha typ hälften, men man är ju inte miljonär.... Men det fanns en tröja (t-shirt) med en massa bananer på och det stod Pontus på den, han ÄLSKAR bananer.. Han blir nog glad över den, men hans pappa blev inte lika glad över den....
Jag ska ha ett party den 29 april, får ju lite rabatt, 250kr så jag behöver bara betala 200kr för kläningen, då är det värt att ha partyt, och jag vill ha det innan jag börjar strålas och får cellgifterna, för jag vet inte hur man kommer att må. Har läst att vissa mår bra och vissa mår mindre bra. Om man ser framåt så kan det ju va bra att må lite dåligt, då kanske man losar något kilo, men det är nog inte så kul under tiden, och då har jag klänningen som peppar mig.

Kanske jag kan ha de där jeansen nån gång, har gått ner lite nu, ca 3kg, nu i veckan ska jag gå ut och gå. Det jobbiga är att jag inte kan sova, det går bara inte, i fredags va jag trött vid 1, skönt tänkte jag och gick och lade mig. Jag vred och vände mig, tur va väl det för NÅN hittade inte sin jacka när han skulle hem vid 4 så jag va ju vaken när han började plinga på dörren där.
Natten till idag somnade jag vid 5. Nu är kl snart 3.
Sitter vid datorn, spelar lite mafia wars, fattar inte riktigt vad det går ut på, men bra går det för min gubbe så jag gör ju rätt iallafall.

Iveckan har Maria varit Eva och Pontus vakt =) lite kul att man behöver en vakt... men får inte lyfta på ett tag, man känner sig handikappad. Men hon är en bra vakt, eller va det i förra veckan hon va vakt, nä hon hämtade ju pontus i torsdags så han skulle få en kortare dag så då var vi här =)

Det känns bra att man har sina vänner och kära som stötar en i detta. Man har vänner som ställer upp i vått och torrt.


Från jobbet har 2 varit förbi, Ul och A-K, Tessan räknar jag som kompis när hon är här =) de jag jobbar med har jag inte hört något av mer än när jag har ringt, och det känns som tråkigt, har ju ändå varit borta i snart 3 veckor och gjort en stor operation man vill ju ändå att de ska ringa och höra hur jag mår och inte bara ta reda på genom mina vänner hur jag mår. Kanske jag tänker fel där, jag vet inte, lite ego tänk. Men jag tror om nån som jag jobbar med får en sjukdom och blir opererad så skulle jag ringa, men det är ju jag det.........

Nä nu ska jag bara tänka på de som bryr sig, de andra har visat var de står och de står inte på min vänner lista längre eller familje lista längre.............. mina vänner som finns där och orkar lyssna på mitt prat om strålning och cellgifter och som fanns där efter operationen.

Kanske jag skulle ta och prata med en kurator, tror att jag behöver det. Kan nog vara bra...

ska snart försöka sova, klockan är snart 3.30 jippi, är inte det minsta trött.

hejsvejs, älskar er alla mina vänner och kära, ni vet vilka ni är...

Nu är det påsk

Vad har hänt....

Igår var vi på maxi och handlade, jag styrde vagnen en sväng, sen fick Patrik göra det, idag har jag ont.... men det går över..
Sen åt vi på donken, klockan va så mycket så vi åt hamburgare där, Pontus nöjd =)
Det är faktiskt kul att ha med han på affärer (inte alltid) men han tjatar bara om banan, när han har fått sin banan är han nöjd under resten av tiden.
Sen va vi hemma, vid 19 kom Maria för att vara Eva och Pontus vakt =) det lät lite roligt, men när jag inte få bära lilla killen så måste jag ha det ett tag om Patrik ska iväg på något, Pontus va nöjd, han gillar Maria. Hon tyckte så synd om Patrik så hon dammsög hela lägenheten, TACK så mycket för det =)  det var jätte snällt...
Sen så gjorde vi inte så mycket.


Idag så har jag haft ont inte så skönt, tog 2 alvedon nu få se om det hjälper lite, så jag har sovit bort halva dagen, men det brukar jag göra, gick upp vid 9 imorse, sen så gick jag och vilade skulle inte sova hade jag tänkt, men det gjorde jag ändå, men det behövde jag, fast nu är jag pigg och det är väl inte så bra.

Vi har ätit påskbord idag, prinskorvar, köttbullar, ägg, potatis, rödbetssallad, leverpastej, sill, skinka, påsk must, har jag glömt något nu, men ett litet bord med goda saker, imorrn ska Maria och familj komma och äta, de bjöd in sig själv =)
men det blir trevligt tycker jag.

Jalle var förbi oxå idag, Pontus verkar gilla Jalle oxå. Han försökte prata med han, men Jalle fattade inte vad han sa. När han skulle gå så skulle Pontus vinka till han i fönstret vid balkongen.
Marie gillar han också, för hon brukar ha med sig kaka, han brukar säga mari kaka.
Idag undrade han när Maria skulle komma =)

Tusan vad törstig jag blev, men om jag dricker nu måste jag springa på toan halva natten.
Det gör tusan ont fortfarande att gå på toan men det går väl över hoppas jag.

Ska sen ladda upp med påskmust, så jag har ett lager, ÄLSKAR påsk must, jag hade efter jul ett antal små flaskor med julmust, de va som bra för kolsyran försvann inte lika fort...


Nä dags att göra sig ordning för natten.


hejsvejs

Snart är det påsk

Nu var det ett tag sedan jag skrev här. En del har hänt sen dess.
Jag har opererat mig, tagit bort livmodern och körtlar. Har fått veta att jag ska stålas och få cellbehandling så jag kommer vara hemma tills den 30/6, ett tag, men då blir det ju några turer till sjukhuset varje dag i 6 veckor så man är ju inte ledig.

Jag har faktiskt accepterat att de har tagit ut livmodern, visst jag kan inte få flera barn, men jag får då leva längre och vara med när Pontus växer upp och vara med mina nära och kära. Jag har stor chans att bli frisk, jag känner mig stark mentalt och jag kommer att klara detta......

Veckan nu som jag har varit hemma har varit bra, det jag har gjort är att VILA, det är allt. Jag vill ju göra en massa saker, typ städa, få fint här, tvätta allt det där tråkiga som man vanligtvis inte vill göra, men nu ska jag ta det lugnt och det gör jag. Kan sätta igång en maskin men sen får Patrik (min slav) hänga upp den, stackare.

Ska börja gå runt gården här för att starta upp min ork, jag vet inte hur långt jag orkar gå nu, om man får ont.
Har inte så ont nu faktiskt, det kan vrida om ordentligt i magen ibland några gånger om dagen, men det är tarmarna som lever om, och gå på toan (båda behoven) gör också ont, men det tar väl ett tag innan det är ok, de har ju ändå varit där och möblerat om =)

Nu under påsken händer det nog inte mycket, barnen ska med sin mamma iväg så det blir jag, patrik och pontus hemma. Hade tänkt att ha påskmat här och bjuda patriks syskon och mamma men alla har andra planer, så vi blir väl hemma själv, kan ju vara skönt det med, men skulle vilja äta påsk mat med nån, skulle vara som trevligt...

men men så kan det vara. sov länge idag, gick upp vid 11 =) vaknade när patrik for med alla ungar imorse blev som pigg då men sen låg jag kvar och sen så somnade jag om.

Har skickat in dagens applåd på vk, till sköterskorna på gyn och en till alla mina vänner och kära, få se om de kommer med, annars kan man gå in på deras sida och kolla på nätet om de inte hamnar i tidningen.

Ja något mera hade jag väl inte att skriva om.

Hejsvejs

RSS 2.0